Nationaal Monument Kamp Amersfoort gaat op de binnenplaats een oorlogsbarak realiseren, als replica van de oorspronkelijke oorlogsbarakken. Het LATEI Fonds draagt daartoe financieel bij aan de nieuwe ontvangstruimte voor scholieren.

De barak is om twee redenen een belangrijke aanwinst. In de eerste plaats is het de ambitie om scholieren vanaf groep zeven en acht te ontvangen in een ruimte waar ze op moderne wijze een introductie krijgen over Kamp Amersfoort. Daarnaast heeft Nationaal Monument Kamp Amersfoort behoefte aan kantoorruimte.

Directeur Micha Bruinvels van Nationaal Monument Kamp Amersfoort nam zowel de cheque van het LATEI Fonds als de woorden van de voorzitter van LATEI Fonds Koos Koolstra met dankbaarheid in ontvangst. ‘Het is heel mooi dat een projectontwikkelaar investeert in het bouwen aan een collectief geheugen’. Koolstra voegde daar aan toe: ‘Wij vinden het een heel mooi idee om dit monument met een barak te completeren. Opdat er maar heel veel jonge mensen naar deze plek komen om te herdenken en te begrijpen wat hier in alle ernst en dramatiek gebeurd is.’