Vrijwilligers

Nationaal Monument Kamp Amersfoort steunt vanaf de openstelling in 2004 op de inzet van vele vrijwilligers. Naast een klein team vaste medewerk(st)ers verzorgen ongeveer 140 vrijwillige medewerkers diverse taken, zoals het geven van rondleidingen, de functie van gastvrouw/gastheer, het onderhouden van het binnen- en buitenterrein en het uitvoeren van historisch onderzoek ten behoeve van publicaties, tentoonstellingen en presentaties. Daarnaast verzorgen vrijwilligers lunch en koffie in het museumcafé, verkopen entreekaarten en  zijn verantwoordelijk voor de shop (boek- en artikelenverkoop).

Vrijwilligers krijgen een basisopleiding waarin diverse communicatieve en signalerende functies naar bezoekers toe zijn opgenomen. Alle vrijwilligers kennen in ieder geval de geschiedenis van de plek op basis van de laatste onderzoeksgegevens.

Doe mee!

Heb je interesse, ben je mogelijk op regelmatige basis beschikbaar voor het draaien van diensten en wil je een bijdrage leveren aan het uitdragen van de missie van Nationaal Monument Kamp Amersfoort?

Laat dit ons weten via een mailtje aan info@kampamersfoort.nl. Wij nemen contact met je op en nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Gezamenlijk kijken we waar je bij ons mogelijk het beste aan de slag kunt gaan.

 

Nationaal Monument Kamp Amersfoort hanteert de gedragscode ‘in veilige handen’ van de NOV.

De vrijwilligers van Kamp Amersfoort vormen een hechte club mensen; regelmatig is er een informele bijeenkomst met een praatje, een hapje en een drankje. Eén keer per jaar is er een gezamenlijk uitje en een nieuwjaarsborrel.