Beschermer

WORD BESCHERMER

Wilt u een blijvende bijdrage leveren om de herinnering aan Kamp Amersfoort levend te houden? Vind u het belangrijk om de kennis over de geschiedenis van het voormalige concentratiekamp in het collectieve geheugen te verankeren? En bent u geïnteresseerd om educatie en gesprekken te faciliteren over universele waarden als vrijheid, recht en democratie op een authentieke plek van collectief leed?

Word dan lid van de Kring van Beschermers door een donatie te geven van minstens 75 euro per jaar. Beschermers mogen een jaar gratis het museum betreden en rondleidingen door het buitengebied volgen. Daarnaast betalen zij niks voor additionele activiteiten, zoals lezingen.

Klik hier om beschermer te worden

Als beschermer bent u niet alleen donateur – u bent onderdeel van een groep mensen met een gezamenlijke betrokkenheid met Nationaal Monument Kamp Amersfoort.

De onderlinge contacten van de Kring van Beschermers worden tijdens de jaarlijkse Beschermersdag onderhouden. Voor deze dag wordt een speciaal programma georganiseerd om een blik achter de schermen van Nationaal Monument Kamp Amersfoort te bieden.

Tevens ontvangt u alle relevante informatie met betrekking tot nieuw onderzoek of andere projecten in een exclusieve ‘Kring van Beschermers Nieuwsbrief’. Deze wordt drie keer peer jaar per mail verstuurd. Hierin worden de projecten toegelicht die mede dankzij financiële steun van de Kring van Beschermers zijn gerealiseerd en wat de plannen zijn voor de toekomst.

Een actueel voorbeeld hiervan is de nationale bewegwijzering, die Nationaal Monument Kamp Amersfoort letterlijk op de kaart zet. Dit is met behulp van de Kring van Beschermers gefinancierd. Ook in de toekomst wil de Kring van Beschermers steun bieden om de naamsbekendheid van Nationaal Monument Kamp Amersfoort te vergroten en de plek van Kamp Amersfoort in de Nederlandse herinneringscultuur te versterken.

Stichting Kring van Beschermers Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Loes van Overeemlaan 19
3832 RZ  Leusden
Telefoon: 033 4613129

E-mail: beschermers@kampamersfoort.nl

Register Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland: 56643500
Bankrekening: NL03RABO0175898928, ANBI erkend (RSIN 8522.33.279)