Podcast

Oorlogswond

iO en Nationaal Monument Kamp Amersfoort presenteren de vierdelige podcast ‘Oorlogswond.’ Een audioverhaal over het artsenverzet Medisch Contact tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Vanaf 1 mei live! Tijdens de Tweede Wereldoorlog willen artsen zich verzetten tegen de ideologie en regels van de nazi’s. Medisch Contact is de naam van de verzetsbeweging van een bijna voltallige beroepsgroep, waar de bezetter nooit grip op heeft gekregen. Hoe kon dit verzet zo effectief zijn? In deze podcast praten we met meerdere experts en met nabestaanden van leden van Medisch Contact.. Is er, na al die jaren, nog steeds sprake van een Oorlogswond?

De Verdwenen SS’er

iO en Nationaal Monument Kamp Amersfoort presenteren de podcast: De Verdwenen SS’er. Een zoektocht naar de mysterieus verdwenen SS-kampcommandant Walter Heinrich van Kamp Amersfoort.

Vanaf 4 oktober live! Heinrich was een oorlogsmisdadiger, massamoordenaar en de grondlegger van één van de gruwelijkste concentratiekampen in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. In februari 1945 verdwijnt hij spoorloos. Wat is er met hem gebeurd?