Nationaal Monument Kamp Amersfoort (NMKA), gelegen op de grens van Leusden en Amersfoort, houdt de herinnering in stand van het leed dat ca. 47.000 gevangenen moesten doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de historische plek is in 2004 is een herinneringscentrum gerealiseerd en in 2021 een grote museale presentatie. Daar wordt het verhaal verteld aan de hand van objecten, foto’s, documenten en wisselexposities, in samenhang met de monumenten en zichtbare sporen in het buitenterrein. Hierin spelen de NMKA-vrijwilligers in verschillende hoedanigheden een belangrijke rol:

  • Gidsen geven rondleidingen aan scholieren, studenten, geüniformeerden en groepen particulieren. In het weekend worden bezoekers rondgeleid door het buitengebied van Kamp Amersfoort.
  • Publieksmedewerkers ontvangen de bezoekers op de binnenplaats en in het ondergrondse museum en voorzien bezoekers zo nodig van informatie;
  • De baliemedewerkers verkopen naast entreebewijzen, artikelen uit de museumwinkel, daarnaast runnen zij de horeca.

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die zich ook op deze manier aan Nationaal Monument Kamp Amersfoort willen verbinden.

Ben je flexibel, bij voorkeur woonachtig in de regio Amersfoort én minimaal een keer per week inzetbaar, ook in het weekend? Wil je onderdeel uitmaken van een hechte groep, op verschillende manieren getraind worden en steeds op de hoogte gehouden worden van de laatste historische NMKA-ontdekkingen? Ben je klantvriendelijk, enthousiast en kun je zelfstandig én samenwerken? Stuur een mail aan Nienke van Hassel via nienke@kampamersfoort.nl.

Nationaal Monument Kamp Amersfoort is 6 dagen per week geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 – 17:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 12:00 – 17:00 uur. Tijdens de mei-, zomer- en herfstvakantie van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 – 17:00 uur.