Aanmelding Stille Tocht 11 oktober

Op 11 oktober 1944 werden meer dan 1400 mannen vanuit Kamp Amersfoort afgevoerd naar Station Amersfoort en vandaar naar concentratiekamp Neuengamme. Onder andere 601 mannen uit Putten, 106 politiemannen, 43 mannen uit Gorinchem en 14 mannen uit De Bilt. Het is het grootste transport uit de geschiedenis van het kamp. Weinigen van hen overleefden de oorlog.

Om de gevangenen van toen te herdenken en om stil te staan bij het feit dat wij in een vrij land leven, organiseren we dit jaar voor de vierde keer de route van Vrees en Hoop, de weg die de gevangenen van toen ook liepen. U bent van harte uitgenodigd om mee te lopen.

De route
De wandeling begint bij Kamp Amersfoort op de Loes van Overeemlaan en 
loopt via onder andere de Kapelweg, het Vondelplein en de Prins Hendriklaan naar het stationsplein van Amersfoort. De start van de tocht is exact om 18.00 uur en duurt circa 90 minuten.

Vervoer
Er is voldoende parkeergelegenheid bij Kamp Amersfoort. Wanneer u reist met Openbaar vervoer kunt u vanaf station Amersfoort buslijn 19 pakken. Deze vertrekt vanaf perron D. Uitstappen bij Royal Haskoning DHV. Vandaar is het nog een paar minuten lopen naar de poort van Kamp Amersfoort.
U kunt ook gebruikmaken van de pendeldienst van DHV. Dit is een witte shuttlebus die vertrekt vanaf perron L. Ook deze bus stopt bij het kantoor van Royal Haskoning DHV vanwaar het dan nog enkele minuten lopen is.

Na afloop van de tocht zijn er pendelbussen tussen Station Amersfoort en Kamp Amersfoort. De bussen vertrekken vanaf het station tussen 19.15 en 20.00 uur. Medewerkers van Kamp Amersfoort wijzen u waar de bussen staan. NB: In de bus is een mondkapje verplicht!

Opgave
Aanmelden voor de tocht is verplicht en doet u hier onder

Aanmelding Stille Tocht 11 oktober