Aanmelding Tocht van Vrees en Hoop 11 oktober 2023

Nationaal Monument Kamp Amersfoort herdenkt op 11 oktober 2023 tijdens de Tocht van Vrees en Hoop dat 79 jaar geleden het grootste gevangenentransport vanuit Kamp Amersfoort naar concentratiekamp Neuengamme plaats vond. De meesten van de meer dan 1.400 gevangenen hadden geen idee waar ze naar toe gingen. Ze wisten niet of ze ooit weer thuis zouden komen. Waren zij bang? Hadden ze hoop?

Velen van deze groep gevangenen keerden niet terug. Om de slachtoffers te herdenken, bewust te zijn dat wij in een vrij land leven en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, lopen we dit jaar weer de route die de gevangenen destijds liepen.

Voorafgaand aan de tocht houdt schrijfster Dilara Bilgic een voordracht.

U bent vanaf 17:30 uur welkom bij Kamp Amersfoort; het voorprogramma start om 17:45 uur. Om 18 uur begint de wandeling, deze duurt circa 60 minuten. De tocht begint op de Loes van Overeemlaan en eindigt bij station Amersfoort.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij Kamp Amersfoort. Wanneer u reist met het openbaar vervoer kunt u vanaf station Amersfoort gebruik maken van de gratis pendeldienst van RH DHV. Deze bus vertrekt rond 17:15 uur vanaf platvorm L. Uitstappen bij RoyalHaskoningDHV. Vanaf daar is nog circa 5 minuten lopen.

Na afloop van de tocht zijn er pendelbussen tussen Station Amersfoort en Kamp Amersfoort. De laatste bus vertrekt rond 20.00 uur. Medewerkers van Nationaal Monument Kamp Amersfoort wijzen u waar de bussen staan. Als u hiervan gebruik wilt maken is het noodzakelijk om u aan te melden.

Aanmelden voor de tocht doet u hier onder.

Aanmelding Stille Tocht 11 oktober