Special Arts is een landelijke stichting die zich bezighoudt met alle kunstdisciplines voor en door mensen met een handicap. In het kader van de Internationale dag voor mensen met een beperking op 3 december komen ervaringsdeskundigen van Amerpoort naar Nationaal Monument Kamp Amersfoort om daar gedichten die zij schreven te presenteren. Als voorbereiding kregen zij een rondleiding over het terrein van het kamp, een poëzieworkshop door een taalverleider van Special Arts en gingen zij met rapper Monnik aan de slag in een voordrachtenworkshop.

U bent van harte welkom om op vertoon van een entreekaartje mee te lopen met deze buitengewone rondleiding. Die vindt plaats op zaterdag 3 december om 14.00 uur en duurt circa 60 minuten.

Natuurlijk, samen herdenken is een samenwerkingsproject van Special Arts, Nationaal Monument Kamp Amersfoort en Amerpoort binnen Het Andere Gedicht 2022-2023. Het Andere Gedicht is een taalstimulerend poëzieproject van Special Arts voor mensen met een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.