MartineLET OP! Aanvangstijd is 15.00 uur!

Op zondag 13 maart kunt u bij Kamp Amersfoort de boeiende lezing ‘Oorlog van twee kanten’ volgen van Martine Letterie en haar man Rinke Smedinga.

Twee personen, twee perspectieven
Martine Letterie en Rinke Smedinga, 25 jaar getrouwd, publiceren beiden over de oorlog. Martine en Rinke vertellen over hun familiegeschiedenis, en de plaats die deze heeft (gehad) in hun relatie.

Martine is vernoemd naar haar grootvader, Martinus Letterie. Hij werd in juni 1941 als één van vierhonderd communisten opgepakt en via Kamp Schoorl en Amersfoort, gedeporteerd naar het concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg, waar hij werd vermoord.

De vader van Rinke Smedinga was bij de eerste groep Nederlandse vrijwilligers die een SS-opleiding volgde. Hij werkte onder meer als bewaker in Kamp Westerbork en trad aan het eind van de oorlog in dienst van de Ordnungspolizei van het Duitse leger.

Tijdens hun lezing komen onderwerpen aan bod als het zoeken van informatie in archieven en het schrijven en publiceren. Ook kunnen deelnemers hun verhaal delen tijdens het element ‘de drie-minuten-microfoon’, al dan niet aangevuld met een mini-interview.

Datum: zondag 13 maart

Plaats: Nationaal Monument Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19 te Leusden

Tijdstip: 15.00 uur -17.00 uur

Kosten: € 5, – per persoon inclusief koffie/thee

Opgeven kan via info@kampamersfoort.nl.

Geef in uw mail aan met hoeveel personen u wilt komen.