Dit jaar organiseren we op maandag 19 april 2021 een online herdenking met aansluitend de ingebruikname van ons nieuwe ondergrondse museum. Meer hierover is te lezen op de pagina Herdenking 19 april 2021.    

Read More

Over de eerste commandant van Kamp Amersfoort, Walter Heinrich, was tot op heden niets bekend. Maar een speurtocht door binnen- en buitenlandse archieven heeft door de vondst van zijn SS-dossier een goed beeld opgeleverd van deze nooit veroordeelde oorlogsmisdadiger.  

Read More

De herdenking bij Woudenberg waar 15 mannen als represaille op verzetsactiviteiten zijn gefusilleerd, heeft in besloten kring plaats gevonden met de burgemeester van Woudenberg, Titia Cnossen en de directeur van Kamp Amersfoort, Willemien Meershoek. De heer Kleinveld las de namen voor van de geëxecuteerde mannen uit gijzelaarskamp Beekvliet Haaren en uit Kamp Amersfoort.

Read More

Ook deze zomer is er in Kamp Amersfoort een schrijfplek ingericht van Amnesty International, waar bezoekers een kaart kunnen schrijven en sturen aan mensen in nood. Want politieke gevangenen waren er toen – tijdens de tweede Wereldoorlog in Kamp Amersfoort – maar zijn er nu wereldwijd nog steeds. Zo’n eenvoudig kaartje kan veel betekenen voor […]

Read More