Museum Voorlinden in Wassenaar exposeert een selectie werken van kunstenaar en multitalent Armando. De tentoonstelling omvat werken vanaf de jaren zestig tot aan zijn laatste schilderijen uit 2018 en is te bezichtigen van 3 november 2018 tot en met 10 maart 2019.

Armando was één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre.

Armando groeide op nabij Kamp Amersfoort, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 35.000 Nederlanders in erbarmelijke omstandigheden gevangen zaten. Als geen ander hield de kunstenaar de beklemmende geschiedenis van het kamp levend. Van hem is ook de term ‘schuldig landschap’ afkomstig.

Museum Voorlinden had een overzichtstentoonstelling van Armando gepland in het voorjaar van 2019. Dan zou de kunstenaar 90 jaar zijn geworden. Maar omdat hij op 1 juli 2018 overleed, heeft het museum besloten de overzichtstentoonstelling te vervroegen. Museum Voorlinden bezit meer dan veertig werken van Armando.

Meer informatie: http://www.voorlinden.nl/tentoonstelling/armando/