Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herdenking Bergzicht

16 oktober 2019, 10:30 - 13:00

Op 16 oktober wordt herdacht dat de bezetter op die dag in 1942 twaalf politieke gevangenen uit Kamp Amersfoort en drie gijzelaars om het leven bracht.

De Stichting Gijzelaars Beekvliet en Haaren en Kamp Amersfoort houden jaarlijks op 16 oktober een herdenking bij het monument bij Bergzicht, op grondgebied van de gemeente Woudenberg. Het monument staat op de plek waar in 1942 drie gijzelaars uit de gijzelaarskampen te Sint Michielsgestel en Haaren en twaalf gevangenen uit Kamp Amersfoort werden gefusilleerd. Sinds 2003 verleent de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort haar medewerking bij de herdenking.

De jaarlijkse herdenking wordt bijgewoond door nabestaanden, vertegenwoordigers van het voormalig verzet, leden van de Nationale Reserve, vertegenwoordigers van de Stichtingen Gijzelaars Beekvliet en Haaren en Nationaal Monument Kamp Amersfoort, vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Woudenberg en belangstellenden.

Voor aanvang van de plechtigheid verzamelen de deelnemers zich om 10.30 uur bij restaurant Bergzicht aan de Doornseweg in Woudenberg. Vervolgens begeven zij zich om 11.30 uur naar het monument. De herdenking vindt plaats om 12.00 uur.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2019
Tijd:
10:30 - 13:00

Locatie

Restaurant Bergzicht
Woudenberg, Nederland + Google Maps