Dinsdag 13 juni wordt in Nationaal Monument Kamp Amersfoort het nieuwe boek over Kamp Erika gepresenteerd. De avond begint om 19:30 uur.

In het eerste deel van de bijeenkomst verzorgt onderzoeksjournalist en schrijver Hester den Boer (1981) een presentatie over de inhoud van het boek. Haar opa zat tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen in Kamp Erika. Het boek is een verslag van een persoonlijke zoektocht naar de gruwelijke geschiedenis van dit vrijwel vergeten Duitse concentratiekamp, gelegen in de bossen bij Ommen. Aan de hand van uitvoerig archiefonderzoek en tientallen interviews met ooggetuigen en nabestaanden ontrafelt Hester den Boer een verzwegen oorlogstrauma dat tot op de dag van vandaag doorwerkt.

In het tweede deel zal Hester den Boer worden geïnterviewd door Rense Havinga. Rense is historicus en curator van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en auteur van het boek ‘De Zwarte Driehoek – De geschiedenis van als ‘asociaal’ vervolgden 1933-1945’.

Na de presentatie kan het boek worden aangekocht en gesigneerd worden door Hester den Boer in het museumcafé.

De toegang bedraagt € 5.00 en dient ter plekke te worden voldaan. In verband met beperkte capaciteit dienen geïnteresseerden zich aan te melden via info@kampamersfoort.nl

#herinnerenbezinnenenleren