Loes van Overeem

19 april herdenking overdracht Kamp Amersfoort aan het Rode kruis

Op donderdag 19 april 2018 is het 73 jaar geleden dat Kamp Amersfoort door de Duitse autoriteiten officieel werd overgedragen aan mevrouw Loes H.M.A. van Overeem-Ziegenhardt, hoofd van de Dienst voor speciale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf 13:30 uur wordt deze gebeurtenis tijdens een officiële plechtigheid herdacht.

Bij de herdenking houden de heer Prof. dr. K. (Kim) Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, de heer F. Dupon, oud-gevangene van Kamp Amersfoort en mevrouw G. de Kroon, nabestaande, een korte voordracht. Maaike Ouderkerke leest haar  gedicht voor dat zij in het kader van ‘Dichter bij 4 mei’ heeft geschreven.

Na het in acht nemen van twee minuten herinneringsstilte start het defilé langs het monument ‘Gevangene voor het Vuurpeloton’ aan het einde van de voormalige schietbaan.

De muzikale begeleiding wordt dit jaar verzorgd door het orkest van de Politieharmonie Oost-Brabant o.l.v. dirigent Martien Maas. De vocale bijdrage wordt uitgevoerd door Maaike Hupperetz, een jonge vocaliste van de ‘Fontys Hogeschool voor de Kunsten’ te Tilburg.

Het volledige programma van de herdenking vindt u hier

U kunt zich via dit formulier aanmelden

Hieronder vindt u een aantal impressies van de herdenking van 2017

 

 

Laatste nieuws en blog