Loes van Overeem

19 april herdenking overdracht Kamp Amersfoort aan het Rode kruis

Op woensdag 19 april 2017 is het 72 jaar geleden dat Kamp Amersfoort door de Duitse autoriteiten officieel werd overgedragen aan mevrouw Loes H.M.A. van Overeem-Ziegenhardt, hoofd van de Dienst voor speciale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis. Vanaf 13:30 uur wordt deze gebeurtenis tijdens een officiële plechtigheid herdacht.

Bij de herdenking zullen de heer mr. G.J. (Fred) de Graaf (voormalig burgemeester van Apeldoorn en voormalig voorzitter Eerste Kamer), de heer R. Veldman, oud-gevangene van Kamp Amersfoort en mevrouw K. Wiegerink, nabestaande, een korte voordracht houden.

Na het in acht nemen van twee minuten herinneringsstilte start het defilé langs het monument ‘Gevangene voor het Vuurpeloton’ aan het einde van de voormalige schietbaan. De eerste krans wordt gelegd door twee oud-gevangenen. Aan iedere aanwezige wordt een roos uitgereikt die bij het beeld ‘De Stenen Man’ wordt neergelegd.

De muzikale begeleiding wordt dit jaar verzorgd door het Reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie. De vocale bijdrage wordt uitgevoerd door Henriette Feith, sopraan, begeleid door Francien Post, fluit en Sander Westphal, cello.

Het volledige programma van de herdenking vindt u hier

De foto’s die op 19 april gemaakt zijn kunt u bekijken via deze link.

Laatste nieuws en blog