Foto-transport

Tocht van Vrees en Hoop 

Het is hét beeld van Amersfoort in de oorlog: een foto van een grote groep gevangenen, die onder begeleiding van Duitse soldaten over de Kapelweg naar het station worden weggevoerd. Talloze keren liepen gevangenen de ‘Tocht van Vrees en Hoop’, van het station naar Kamp Amersfoort en vice versa.

Nooit was de groep zo omvangrijk als op woensdag 11 oktober 1944. Op die dag, vertrok om 18.00 uur na een urenlang appèl, een groep van ruim 1400 gevangenen van het kamp naar het station. Daarvandaan werden ze met de trein afgevoerd naar het Noord-Duitse concentratiekamp Neuengamme. Slechts weinigen van hen overleefden de oorlog.

Op woensdag 11 oktober 2017, 73 jaar na dato, organiseert Kamp Amersfoort een Stille Tocht langs deze route. Ter nagedachtenis aan deze gevangenen. Nabestaanden en belangstellenden kunnen zich aanmelden om mee te lopen. Om te herdenken, te herinneren en om niet te vergeten. Meer info vindt u hier.

 

Datum: woensdag 11 oktober 2017

Tijd: 18.00 uur

Route: Kamp Amersfoort naar station Amersfoort (ca. 4 km.)

Aanmelden (verplicht): via onderstaand formulier, via email op info@kampamersfoort.nl of telefonisch op 033-4613129.

Geeft u in uw mail alstublieft het volgende aan:

  1. Met hoeveel personen u meeloopt
  2. Of u na afloop gebruik wilt maken van de busdienst terug naar Kamp Amersfoort (i.v.m. planning en huur vd bus is het noodzakelijk om dit door te geven)