Geschiedenis
Aanmelden nieuwsbrief
Tijdbalk
zoeken

Tekeningen
Portretten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hier vindt u enkele portretten van gevangenen in Kamp Amersfoort. De tekeningen zijn - op een enkele uitzondering na - door mede-gevangenen vervaardigd in het kamp.
 
Titus Brandsma
Titus BrandsmaOp 19 januari werd pater Titus Brandsma gearresteerd in Nijmegen en gevangen gezet in Arnhem. Daarna werd hij overgeplaatst naar de strafgevangenis in Scheveningen. Vanaf 12 maart tot 28 april verbleef Titus in het Polizeiliches Durchgangslager in Amersfoort, waar hij op 3 april (Goede Vrijdag) een conferentie hield over Geert Groote en de zin van Christus lijden en ons lijden. De aanwezigheid van Titus Brandsma in Kamp Amersfoort betekende veel voor de medegevangenen.
 
Pouwer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Abraham Pouwer
Getekend door KoMu, gesigneerd 24 maart 1944. Abraham Pouwer, roepnaam Bram, werd geboren op 22-09-1921 te Middelburg. Hij maakte deel uit van de verzetsgroep Beest en werd op 11 augustus 1942 gearresteerd door de SD. Hij ging naar Scheveningen en Haaren en kwam in oktober 1943 in Kamp Amersfoort terecht. Daar werd hij Revierälteste in Block I en IV. In oktober 1944 volgde transport naar Neuengamme waar hij op 10 december 1944 overleed.
Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
Telefoon: 033 461 31 29, E-mail: info@kampamersfoort.nl
concept: advies in cummunicatie | realisatie: magiqsoft - smart software solutions