Geschiedenis
Aanmelden nieuwsbrief
Tijdbalk
zoeken

Rondleidingen

De omgeving van het voormalige Kamp Amersfoort leent zich goed voor een wandeling langs de verschillende monumenten en overblijfselen van het kamp. Op het terrein treft u informatieborden aan, die tekst en uitleg geven over de bijzonderheden van het gebied. De informatieborden bieden u de mogelijkheid om op eigen initiatief rond te wandelen en kennis op te doen.
 
Wilt u zich door een ervaren gids laten informeren? Dan kunt u deelnemen aan een publieksrondleiding of aan een groepsrondleiding.

Publieksrondleiding
Een publieksrondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en vindt plaats onder leiding van een ervaren gids. Na afloop is er gelegenheid om documentaires te bekijken in het bezoekersgebouw. Aanmelding voor een rondleiding is niet nodig. Deelname aan een publieksrondleiding kost 3,00 euro per persoon. Jongeren tot en met 12 jaar kunnen gratis deelnemen. De rondleidingen starten om 13.30 uur bij het bezoekerscentrum (Loes van Overeemlaan 19 in Leusden).

Data in 2015:
26 april

4 en 5 mei 2015
Op beide dagen wordt gestart om 11:00 uur. Volgende rondleidingen starten ieder half uur, voor het laatst om 15:30 uur.

Mei t/m september 2015
Voor de periode na 4 en 5 mei tot en met september 2015 zijn nog geen data vastgesteld.

Groepsrondleiding
Een groepsrondleiding wordt gehouden op afspraak. U kunt daarvoor contact opnemen met het secretariaat van de stichting via info@kampamersfoort.nl, via 033-4613129 of via het formulier op de 'Contactpagina'.

Voor groepsrondleidingen voor primair- en voortgezet onderwijs gedurende de openingstijden geldt een vergoeding van 25,00 per gids (per groep van maximaal 15 deelnemers). Overige groepen brengen wij 35,00 per gids (per groep van maximaal 15 deelnemers) in rekening. In incidentele gevallen kan een rondleiding buiten normale openingstijden worden aangeboden. In dat geval wordt een extra vergoeding gevraagd van 75,00 voor 2 uur.

Onderduikerspad-wandelingen:
De route van de 'Onderduikerspad-wandeling' loopt vanaf het station naar Kamp Amersfoort via plekken met een bijzondere oorlogsgeschiedenis. Deze wandelingen maakten bij de start - in 2013 - deel uit van het programma van FASadE, in het kader van de viering van de Vrede van Utrecht die - in dat jaar - 300 jaar geleden werd getekend. Het Onderduikerspad is een initiatief van Rotaryclub Amersfoort Stad en wordt verzorgd door gidsen van Kamp Amersfoort.
  • Data in 2015: nog niet bekend
  • Start/verzamelpunt: in stationshal van station Amersfoort om 14:00 uur.
  • Duur wandeling: ongeveer twee uur.
  • Eindpunt: Kamp Amersfoort. In vervoer naar het station (na afloop) wordt voorzien.
  • Deelname: 5 euro per persoon (vervoer naar startplaats inbegrepen)
  • Aanmelden: ter plaatse (bij de gids met de blauwe 'Gilde-jas')Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
Telefoon: 033 461 31 29, E-mail: info@kampamersfoort.nl
concept: advies in cummunicatie | realisatie: magiqsoft - smart software solutions