Geschiedenis
Aanmelden nieuwsbrief
Tijdbalk
zoeken

Nieuws

Nieuw informatiebulletin: NIEUWS nr. 39
Publicatiedatum: 04-04-2014
 
NIEUWS 38Rond 4 april 2014 viel informatiebulletin nr. 39 met de titel 'NIEUWS' bij onze donateurs in de bus.
 
Het 36 pagina's tellende blad NIEUWS verschijnt twee tot drie keer per jaar in een oplage van 3.300 exemplaren. Het bulletin is gratis en wordt verzonden aan donateurs van de Stichting.

In deze uitgave treft u enkele bijzondere artikelen, waaronder een verslag van oud-gevangene dhr. van Abshoven, een artikel over 'Roofkunst, aankondigingen voor de herdenkingsdagen en nog veel meer.
 
Wilt u deze of eerdere publicaties online bekijken, bezoek dan de pagina Informatiebulletin 'NIEUWS'.
 
De volgende editie van 'NIEUWS' - nummer 40 - verschijnt in het najaar van 2014.
 
 
 

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen
Publicatiedatum: 15-08-2013
 
‘De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen’; een samenwerkingsproject van 25 oorlogsmusea.
 
De tentoonstelling is vanaf 5 februari 2014 te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Gastcurator Ad van Liempt zoekt nog vijf voorwerpen uit het Nederlands publiek om de tentoonstelling compleet te maken. Kijk op: www.tweedewereldoorlog.nl
 

Nieuwe Kamp Amersfoort herinneringszegel 2013
Publicatiedatum: 13-05-2013
 
Voorafgaand aan de herdenkingsplechtigheid op 19 april 2013 werd een nieuwe Kamp Amersfoort herinneringszegel gepresenteerd. Het is de derde zegel die Kamp Amersfoort in herinnering brengt. Een vel van tien zegels is bij Kamp Amersfoort verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.
 
Deze derde herdenkingszegel is een vervolg op het initiatief van 2011, toen voor het eerst een Kamp Amersfoort herdenkingszegel werd uitgegeven. De tweede postzegel werd vorig jaar op 19 april gepresenteerd, gevolgd door de derde zegel die op 19 april 2013 werd gepresenteerd. De herdenkingszegels kwamen tot stand door samenwerking met postzegelvereniging De Loupe uit Leusden.
 
De nieuwe 2013 zegels zijn verkrijgbaar via het bezoekerscentrum van Kamp Amersfoort. Een zegel heeft een frankeerwaarde in categorie één. Dat is per 1 januari 2013 gelijk aan € 0,54. U kunt de zegel dus gebruiken om uw post te frankeren. Naar verwachting zullen de zegels, gezien de beperkte oplage, vooral hun weg vinden als verzamelstuk.
 
Een vel van tien zegels kost € 9,00 inclusief verzendkosten of € 8,50 indien u ze afneemt in ons bezoekerscentrum. Net als vorig jaar en het jaar ervoor is de oplage gelimiteerd. De verkoop vindt plaats zolang de voorraad strekt.
 
U kunt uw bestelling voor de zegels per e-mail doorgeven via info@kampamersfoort.nl, met opgave van uw naam, adres, woonplaats en het aantal vellen dat u wenst af te nemen. De opbrengst komt ten goede aan de werkzaamheden van de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort.
 

 
 
 
 
 

Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
Telefoon: 033 461 31 29, E-mail: info@kampamersfoort.nl
concept: advies in cummunicatie | realisatie: magiqsoft - smart software solutions