Geschiedenis
Aanmelden nieuwsbrief
Tijdbalk
zoeken

Kaarten
Stereografische schets
Schets Kamp Amersfoort
Bovenstaande schets, gemaakt in 1994 door Hans van Oosterom, is een reconstructie van een kopie van een stereografische schets die in 1945 in het kantoor van de kampcommandant door Gerrit Kleinveld werd gevonden.

Kleinveld was na mei 1945, samen met enkele andere rechercheurs, belast met het onderzoek naar in Kamp Amersfoort gepleegde oorlogsmisdrijven.
De in 1945 gevonden schets, gesigneerd door de Duitse architect Gerhard Wanderscheck van de "Bauleitung des Sicherheitsdienst", bleek een belangrijk hulpmiddel bij het onderzoek.

Kleinveld bewaarde de schets 49 jaar in zijn privé archief. Hernieuwde belangstelling voor het kamp bracht hem ertoe contact op te nemen met grafisch ontwerper en tekenaar Hans van Oosterom. Samen reconstrueerden zij de kopie die in 1945 was gevonden. Het resultaat van maandenlange samenwerking was een visuele reconstructie die begeleid werd door een toelichting. De toelichting werd in 1994 uitgegeven in de vorm van een boekwerkje met de titel "Onvoltooid Verleden Tijd".Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
Telefoon: 033 461 31 29, E-mail: info@kampamersfoort.nl
concept: advies in cummunicatie | realisatie: magiqsoft - smart software solutions