Geschiedenis
Aanmelden nieuwsbrief
Tijdbalk
zoeken

Herinneringsgebouw
HerinneringsgebouwBij de sloop van het kamp kwamen in juli 1971 twee muurschilderingen uit de oorlogsperiode aan het licht. Men besloot de aangetroffen schilderingen te bewaren. Om de originele muur met de schilderingen werd in 1972 een gebouwtje gezet, met de betekenisvolle naam "Herinneringsgebouw". In het gebouwtje werden tevens enkele voorwerpen tentoongesteld.

In 1999 bleken de schilderingen in slechte conditie als gevolg van de slechte kwaliteit van het gebouw. Nog voor de 55ste herdenking in het jaar 2000 werd het bestaande gebouw verbouwd en de muurschildering gerestaureerd. In het gebouw worden nog steeds enkele zaken tentoongesteld.
 
Op een van de muren in het voormalige kantoor van de kampcommandant - dat aan het administratiegebouw (ook wel "Abteilung III") - was gebouwd zijn in 1944 twee schilderingen aangebracht. De schilderingen werden in de vijftiger jaren weggewerkt en vergeten. In 1971 stuitten de slopers op de vergeten muurschilderingen die sinds die tijd worden bewaard.
 

Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
Telefoon: 033 461 31 29, E-mail: info@kampamersfoort.nl
concept: advies in cummunicatie | realisatie: magiqsoft - smart software solutions